e
Banner

Etiketler: kombine taşımacılık



Kosta Sandalcı’ya SEEFF’ten onur ödülü



SEEFF (Güneydoğu Avrupa Forwarderlar ve Lojistik Operatörleri) Kongresi 2-3 Haziran tarihlerinde Ukrayna’nın Odesa kentinde gerçekleşti. 1996 yılından bu yana düzenlenen SEEFF Kongresi'ne Güneydoğu Avrupalı sektör temsilcileri katılırken, UTİKAD’ı Yönetim Kurulu Eski Başkanı Kosta Sandalcı temsil etti.




Kombine yük taşımacılığına teşvik yolda



Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, kombine yük taşımacılık hizmetlerinin teşvik edilmesi ve belirli şartlar altında taşıma işleri organizatörlerinin kombine taşımacılık operatörü olmalarının da önünü açan bir yönetmelik hazırladı. TMKT Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, yakın zamanda sektörün görüşlerine açacakları yönetmeliği 2019 yılı içerisinde yürürlüğe sokmayı hedeflediklerini söyledi. 




Ali Ercan Güleç: 2020 Kombine Taşımacılık yılı olmalı


Yayın: 30-12-2019

Ali Ercan Güleç / DTD Yönetim Kurulu Başkanı 
 




Kombine taşımacılıkta taşlar yerine oturuyor



Kombine taşımacılığın geleceğe dönük planlamalarda stratejik bir çözüm olarak konumlandırılması gerektiğini vurgulayan Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, üzerinde çalıştıkları iki yönetmelikle karayolundaki yükün demiryolu ve denizyoluna aktarılması için gerekli ortamın, altyapının ve yönetim modelinin oluşturulacağını söyledi. Baştor, ayrıca kombine taşımacılık faaliyetlerinin kayıt altına alınarak, bu faaliyetleri etkin ve verimli yapanlara idari ve mali yönden destekler sağlanacağını açıkladı. 




Coğrafi fırsatı ticari avantaja multimodal ile dönüştürebiliriz



Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, Asya ve Avrupa arasında bulunan konumunun Türkiye’ye sağladığı fırsatların ticari avantaja, multimodal taşımacılığın geliştirilmesiyle dönüştürülebileceğini söyledi. 




Hiper Lojistik’ten ihtiyaca özel çözümler


Yayın: 25-12-2023
Kategori: Lojistik

Hiper Lojistik, sanayici ve ihracatçılara parsiyel, minivan, FTL, lowbed taşımacılık çözümleri ve 55’ten fazla ülkede hizmet ağıyla destek oluyor. Hiper Lojistik Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Ergör, sanayi, ihracat ve lojistik sektörü arasında doğru lojistik çözümlerin, doğru bilgi akışıyla sağlanabileceğini söyledi.